TOPLOVODNI KOTLI     HRANILNIKI TOPLE VODE     DODATNA OPREMA     REFERENCE     PODJETJE     BIOMASA 
   
       
 
 
Toplovodni kotli in hranilniki tople vode Vreček

telefon:
  04 25 26 650

gsm:
  041 734 018

e-pošta:
   info@vrecek-peci.com

kje se nahajamo:
   — zemljevid
 
     
 
Referenčni izdelek
 
 
   

Toplovodni kotli na tekoča goriva

 Na trda goriva 
 Na tekoča goriva 

Toplovodni kotli so energetske naprave, v katerih se kemična energija goriva pretvori v notranjo energijo dimnih plinov, iz katere se črpa toplota za segrevanje vode. Dimni plini, ki nastajajo pri zgorevanju goriva, so vodeni skozi en energetski sistem, delovna snov (voda) pa skozi drugega. Oba sistema sta med seboj ločena z grelno površino, pri čemer to površino predstavlja stena kurišča in več cevi manjšega premera. Končni proizvod je vroča voda, ki jo uporabljamo za ogrevanje.

VJ TERM je toplovodni kotel na tekoča goriva namenjen proizvodnji vroče vode v zaprtem sistemu centralnega ogrevanja stanovanj, stanovanjskih hiš, poslovnih prostorov ipd.. Zgrajen je iz visoko kvalitetne jeklene kotlovne pločevine debeline 4mm. Poseben način vodenja vročih dimnih plinov omogoča visoko kvaliteto izgorevanja in varčno obratovanje. Pot in smer dimnih plinov ponazarjajo puščice: rdeča za pot dimnih plinov, modra za vstop in izstop hladne oziroma tople vode. Dimni plini kot nosilci toplote se sproščajo v kurišču. Na koncu kurišča se dimni plini obrnejo za 180° in ob steni kurišča potujejo do komore, ki je z ene strani omejena s čelno steno kurišča in z druge strani z izolirano notranjo steno vrat kotla. Zatem se spet obrnejo za 180° in potujejo skozi cevi do zbiralne komore za kuriščem in nato v dimnik. Plini predajajo toploto stenam, za katerimi kroži voda. Toplovodni kotel je tudi toplotno izoliran, da zmanjšamo sevalne izgube in izgube zaradi naravne konvekcije v okolico kotla.

Na kotel je vgrajena osnovna avtomatska kotlovna regulacija. Elementi osnovne kotlovne regulacije omogočajo ekonomično in zanesljivo obratovanje tudi v nizkem temperaturnem območju (do minimalno 35°C povratne vode). Kot dodatno opremo nudimo tudi zmogljivejšo avtomatiko, ki je še posebej priporočljiva v primeru, ko je kotel priključen v ogrevalni sistem v kombinaciji s kotlom na drva, pelete ali sekance.

Priporočljivo je, da je kotel od tal dvignjen vsaj 25cm. Tako zmanjšamo zaprašenost gorilnika in mu s tem podaljšamo življenjsko dobo, izboljšamo izkoristek in prihranimo pri rednem servisu. Pri tem vam lahko koristi podstavek, ki vam ga nudimo kot dodatno opremo.


Notranjost kotla


Tehnične značilnosti kotla

Moč (kW)
A
(mm)
B
(mm)
C
(mm)
D
(mm)
E
(mm)
Odvod (")
Povra-
tek (")
Prostor-nina 
(l)
Max. tlak (bar)
Masa (kg)
NTK
15-30
15-35
800
560
650
130
355
1
1
50
3
100
NTK
25-40
25-45
900
560
750
130
355
1
1
60
3
120

  PDF dokumenti

Toplovodni kotli
- Biomasa
- Peleti
- Peleti — ERAGON subvencija Vreček
- Cenik — ERAGON
- Trda goriva
- Tekoča goriva

Navodila
- Trda goriva — navodila za uporabo
  in značilnosti kotlov


Hranilniki vode
- Hranilniki tople sanitarne in
  ogrevalne vode

   
         
   
   
   
© www.vrecek-peci.com | i: www.marioana.si